Часови од наши корисници
Извиднички одред Браќа Миладиновци

Нема рејтинг

Јазли и нивна примена

Научи кои извиднички јазли постојат, како и во кои ситуации можеш да ги примениш со цел да си олесниш секојдневните активности

Извиднички одред Браќа Миладиновци

Нема рејтинг

Морзеова азбука и скриена порака

Научете го методот на пренос на информација со помош на Морзеова азбука која се користела за време на 1-ва и 2-ра светска војна

Извиднички одред Браќа Миладиновци

Нема рејтинг

Прва помош и заштита

Познавањето на методи за прва помош може да спаси живот. Научи како треба да постапиш во различни ситуации и повреди, како да направиш преврска на рана или имобилизација на скршена коска.

Извиднички одред Браќа Миладиновци

Нема рејтинг

Соларна енергија (изработка на соларни лампи)

Запознавање со правилата на лемење; Запознавање со елементите кои ќе се користат за лемење (диода, отпорник, транзиатор, прекинувач, панел). Изготвување на соларна лампа од рециклиран материјал (потребно е да се донесе шише 0.5л, или шише од шампон)

Извиднички одред Браќа Миладиновци

Нема рејтинг

Ориентација во природа и читање мапа

Сигурно една од асоцијациите што ти доаѓа на ум кога ќе се спомнат извидници е природа и планина. Искористи ја оваа можност директно од извидници да научиш како да читаш топографска мапа и да се ориентираш во природа.

Извиднички одред Браќа Миладиновци

Нема рејтинг

Подигнување шатор и поставување камп

Научи како правилно се поставува шатор и камп, кои се неопходни работи што треба да ги понесеш на кампување, како да го одбереш правилното место и како да ја оставиш локацијата кога ќе си заминеш.

Анамарија Јанкова

Нема рејтинг

Како да се биде Кочо Рацин?

Дали ве фаќа носталгија за старите добри времиња кога рецитиравме стихотворби и сите дома ни ракоплескаа? Изненадете ги вашите сакани со поема напишана токму за нив.

Стефан Маркоски

Нема рејтинг

Препораки за исхрана, спортување и возење велосипед или помош при студирање

Прилеп

Гоце ‎‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎

Нема рејтинг

Web scraping со Python

Ќе научите како да соберете информации од веб страни кои што потоа ќе можете да ѓи преработувате или анализирате.

Михаела Стевковска

Нема рејтинг

Како да танцуваш на забави

Ако не сакаш повеќе да стоиш додека има добра музика затоа што не си сосема самоуверен/а во своето танцување или пак сакаш да научиш како да следиш ритам ова е часот за тебе

Весна Ивановска

Нема рејтинг

Советување за користење банкарски услуги

Достапно со закажување телефонски разговор

Фросина Елисковска
Партнер за вежбање - вежби за жени

1 час вежбање, со претходно подготвени вежби кои ќе ги опфатат сите делови на телото, без користење на реквизити Повторувањата ќе ги менуваме на лице место, во зависност од кондицијата Доколку немаш навика за вежбање, партнер кој ќе те води ти е повеќе од потребен Локација: Кеј Аеродром *напомена: ќе држиме дистанца

Бобан Бошковски

Нема рејтинг

Играње тенис

Имам 2 рекета и знам да играм, ако на некој му се игра или сака да научи да игра слободно контактирајте ме.

Фросина Елисковска
Консултации, сметководствени услуги и едукација

@Побарајте помаш за прашања што ве интересираат од областа на сметководство @Пополнување обрасци @Е-ППД @Едукативно предавање кое ќе ви ги разграничи основните поими за да можете ефективно да комуницирате со лицата кои работата сметководство ***приход вс прилив; расход вс трошок ***нето вс бруто ***биланс на состојба, биланс на успех, тековна состојба ***аналитичка картица/ спецификација/ бруто биланс

Irina Janevska

Нема рејтинг

Вовед во комуникациски процес

One can not not communicate! Ок, супер, и претпоставувам сите сме слушнале за вербална, невербална комуникација, усна, пишана, масмедиумска итн. Како дипломиран комуниколог (што сака работите да си почнат и да се знаат од темел), во рок од еден час би ти ги разјаснила основите на комуникацискиот процес (испраќач,примач, порака, шум...) со пар теории на комуникации, преку заедничко гледање на еден краток анимиран филм и дискусија. Доста корисно воведче во се она што понатаму би те интересирало од типот на брендирање, маркетинг, психологија на потрошувач, активизам (посакувано однесување) и итн. Кратко време, ама секако ќе споделам и плус линкови за учење, документарци за гледање и сл.

Aleksandra J. Mirchevska

Нема рејтинг

Превод од македонски на англиски јазик и обратно

Достапно за Тетово и неговата околина Службен превод на документ

Владимир Чикос

Нема рејтинг

КросФит совети

Советни информации за КросФит т.е. функционален фитнес.

Горан Димитровски

Нема рејтинг

Анализа на твоја веб страна

Совети за подпбрување преку zoom / skype

Брит Лилит

Нема рејтинг

Креативно пишување

Сакате да бидете креативни и да повежбате малку ментално-лингвистичка гимнастика? You can do it!

Февзудина Сарачевиќ

Нема рејтинг

Ти треба помош со англискиот?

Зборување, пишување, граматика, вокабулар... или едноставно освежување на знаењето

Елена Чикос

Нема рејтинг

On - line советување

Психолошко и психо-социјално советување за лични и/или семејни теми

Tea Dimovska

Нема рејтинг

Помош при пишување есеи или состави

Помош со пишување на било која тема

Tea Dimovska

Нема рејтинг

Шетање Миленици

Достапно во секој дел од Скопје.

Marko Petrovski

Нема рејтинг

Плаќање сметки во пошта.

Услуга само во општина Аеродром.

Petar Prentović

Нема рејтинг

Персонална Илустрација

Портрет со рамка во физичка достава низ цела Македнија

Liridon Qerimi

Нема рејтинг

Website Security,Wordpress Help,E-Shop Stuff

Resavame problemi zaedno

Nikola Jovanovski

Нема рејтинг

BA's best chocolate chip cookies zoom поддршка

Дали пред месец дена купи кило брашно? 🍪🍪⏩ Се немаш натерано да го употребиш, а? Аа сакаш многу фкусни колачиња? Топ! На почетокот печењето може да биде малку застрашувачко, но јас имам правено грешки за вие да не морате! Овој разменет час се состои во насоки и поддршка преку видео-повик на рецепта за chocolate chip cookies. Не сум пекар, но ги имам направено повеќе пати па сакам да го споделам стекнатото знаење :))

Ева Чолакова

Нема рејтинг

Помош за дизајн на лого и постер.

•Помош при изработка на логото/постерот. •Целосна изработка на логото/постерот.

Jana Ivanova

Нема рејтинг

Преведување од и на англиски јазик.

Брзо преведување во зависност од текстот-документот од и на англиски јазик.

Јордан Танчев

Нема рејтинг

Поправка на Велосипеди

Достапно во Карпош, Влае, Ѓорче

Ana Sekulovska

Нема рејтинг

Идеи за social media content + framework

Online секој ден било кое време од 15:00 до 19:00ч

Shpend Aziri

Нема рејтинг

Видео едитинг , подршка со компјутер, Преведување, пишување содржина

n

Александар Аризанкоски

Нема рејтинг

Обука за продажба

Сакате да ги дознаете тајните на искусните продавачи? Да стекнете продажни вештини? На вистинското место сте.

Софија од ММ

Нема рејтинг

Како да менторирам група на млади волонтери и активисти?

Ти си млад човек кој реализирал неколку иницијативи за општествена промена, но мислиш дека е време твоето искуство да го пренесеш на други млади кои се помалку искусни од тебе, но не си сигурен како да го направиш тоа? На самиот час ќе добиеш информации за како да започнеш со менторирањето, кои ти се потребните вештини за да го направиш тоа и насоки како истото да го постигнеш.

Филип Наумовски

Нема рејтинг

Обуки за јавно говорење и реторички вештини

Сакаш да знаеш како правилно да го усовршиш јавниот настап? На вистинско место си!

Иван Јованов

Нема рејтинг

Структурирање на есеи и академски текстови

Можат да помогнам околу поставување на теза за есеј, структура на пишување како и прегледување на текстот.

Hristo Cholakov

Нема рејтинг

Правам трап инструментали и Mix & Master на вокали

.

Михаела Стевковска

Нема рејтинг

Преживување на средно 101

Ако се запишувате во средно или пак сте веќе запишани тука сум да помогнам :)

Dijana Micevska

Нема рејтинг

Мерам крвен притисок

само општина Карпош

Dijana Micevska

Нема рејтинг

Шетам миленичиња

Само во Козле и Тафталиџе

Дијана Мицевска ММ

Нема рејтинг

Инфо сесии за Еразмус + младински размени и тренинзи

Споделување информации поврзани со Еразмус + младински размени и тренинзи

Анита од ММ

Нема рејтинг

Помош во подготовка на проектни апликации

Прегледување и давање на фидбек при подготовка на проектни апликации на младински и организации за млади, за различни видови на домашни и странски донаторски програми.